6 članova njene porodice je umrlo, a ona je pričala da je kuća ukleta: Poslije 14 godina policija otkrila istinu

Tokom 14 godina, tu je preminulo 6 članova njene porodice. Svekrva joj je umrla od misteriozne bolesti. Najmanje troje bliskih rođaka pretrpjelo je fatalne srčane udare, a njena dvogodišnja nećaka ugušila se do smrti komadom hrane.

Iako se trudila da sve zvuči kao da je riječ o nekoj misteriji, saznala se istina. U oktobru je indijska policija otkrila da je Džozefova otrovala svakog od njih, jednog po jednog, a potom je svoje zločine prikrila lažima koje su tek sada počele da se otkrivaju.

Džoliama je tako dospjela u žižu javnosti, a suđenje svi prate pod budnim okom.

Komšije su rekli da je majka dvoje djece izgledala kao pristojna građanka. Svakog dana odlazila je od kuće, rekavši ljudima da ide na posao prestižnog univerziteta Nacionalnog instituta za tehnologiju Calicut (NIT) na oko pola sata vožnje, navodi policija.

Nosila je uredan sari, a u slobodno vrijeme redovno je odlazila u crkvu i pomagala komšijama kada su bile bolesne.

Sve je počelo 1997. godine kada se Džoli udala za Roja Tomasa, nezaposlenog sina popularnog lokalnog para. Uselila se u Tomasovu porodičnu kuću.

U pretežno muslimanskom gradiću, porodica Džoli i njen suprug bili su neki od rijetkih hrišćana.

Par je bio u braku pet godina kada se dogodila tragedija. 2002. godine 57-godišnja majka Tomasa Anama Tomas umrla je u okolnostima koje im nisu objašnjene, ali s obzirom na to da je imala zdravstvenih problema, njena smrt nije smatrana sumnjivom i nije bilo obdukcije.

Nakon njene smrti, atmosfera u mjestu se promijenila.

U 2008. godini, Bava se sjetio da je čuo čudne zvukove iz njihove kuće. Rekao je da ga je pozvala Džoli i mirno mu rekla da 66-godišnji otac Roja Tomasa nije dobro.

Kad je Bava stigao tamo, rekao je da je zatekao Tomasovog oca kako leži na leđima i pjeni. Bava ga je odveo u bolnicu, gdje su ga ljekari proglasili mrtvim od srčanog udara. Policijska istraga je utvrdila da je, u vrijeme smrti starijeg Tomasa, sva njegova imovina prebačena na Džoliamu.

Tri godine kasnije, 40-godišnji Roj Tomas takođe je bio mrtav. Opet je Džoli pozvala Bavu, koji je rekao da je zatekao muškarca kako leži na podu u kupatilu, pjeneći iz usta.

Ovog puta, ujak Roja Tomasa insistirao je potrebna obdukcija i odveo ga u bolnicu. Post mortem je utvrdio da je Roj Tomas umro nakon konzumiranja cijanida, hemikalije koja se obično koristi u rudarstvu i izradi nakita, a koja u velikim dozama može biti fatalna.

Policija je presudila da je to samoubistvo i nije dalje istraživala, navodi Bava. Ali opet, Džoli je rekla drugima – uključujući i Bavi – da je u pitanju srčani udar.

Usljedilo je još smrti. U 2014. godini stric Mandžadil Tomas (67) umro je u Džoliaminom prisustvu.

“Još jedan srčani udar”, rekla je ona. Iste godine, Alfine, dvogodišnja rođaka Roja Tomasa umrla je nakon što se navodno tokom krštenja ugušila od hrane.

Tada je 2016. godine umrla i djevojčicina majka Silija. 2017. godine, Džoliama se ponovo udala. Njen novi suprug bila je Silijin udovac, Šaj Sakharijas.

Sumnjajući u izmjenjenu volju testamenta, brat Roja Tomasa, Rodžo Tomas, počeo je da ispituje ljude koji su bili svjedoci njegove smrti.

Rodžo je zatražio kopiju obdukcije svog brata i otkrio je neke nepravilnosti. Kad je Rodžo Tomas o tome pitao Džoliamu, ona se držala svoje izvorne priče. Muškarci su postali još sumnjičaviji, pa su sami započeli pažljivo ispitivanje svih smrti. U svakom su slučaju našli zajedničku vezu: Džoliama je uvijek bila prisutna.

Kada su to odnijeli policiji, prihvatili su da detaljno istraže slučaj.

Policija je otkrila da ona nije profesor na NIT univerzitetu kao što je tvrdila. Iako je imala kartu univerziteta, lažirala je svoju ulogu profesora kako bi dobila poštovanje ljudi.

Pa ipak, to nije jedino čudno što je policija rekla da su otkrili o njoj – bilo je čak 50 nedosljednosti u njenim pričama.

Posle dva mjeseca analize dokaza, indijska policija je bila spremna da izađe u javnost.

Džoliama je priznala da je ubila svih šest članova porodice, dodajući da ih je otrovala cijanidom kako bi stekla kontrolu nad imovinom porodice, a zatim se udala za čovjeka na kojeg je “bacila oko”.

Ona ostaje iza rešetaka, dok policija nastavlja istragu. Prema indijskom zakonu, osumnjičeni za teška krivična djela poput ubistva mogu biti zadržani do 90 dana u okviru istražnog postupka. Još nije optužena.

Ako bude optužena i osuđena, mogla bi da dobije doživotnu, pa čak i smrtnu kaznu, prenosi “Kurir“.

Možda vam se svidi

Leave A Reply