5 stvari koje nikada ne smijete da kažete svekrvi

Mjesto na kom ste pod lupom i na kom uvijek zure u vas tražeći vam i najmanju manu, vruća stolica je u domu njegove mame.

1. Zašto morate da ga zovete baš svaki dan?
Ono što će usljediti nakon ovog pitanja ne želite da priuštite sebi ni u najgoroj noćnoj mori, jer kako majka može da dopusti da prođe dan ne znajući šta je njen voljeni sin doručkovao, šta će da ruča i da li je uredan i nahranjen. Zamka se krije u činjenici da ako vi to niste napravile za svog voljenog, mama hoće.

2. Vaš sin je nevjerovatno dobar u krevetu
Nikada ne spominjite riječ s*ks i ne pokušavajte aludirati na tu vječnu tabu temu. Ona to ne želi da zna jer njen sin to jednostavno ne radi.

3. Ne želim ostati kod kuće i rađati djecu dok vaš sin gradi karijeru
O ne, ne u njeno vrijeme toga nije bilo, ženi je mjesto u kući sa djecom, o karijeri nema niti govora dok god djeca ne porastu. I naravno, ako odlučite da budete majka s karijerom budite spremne na kritiku.

4. Vaš ručak je toliko masan da su mi krvni sudovi doživjeli blago začepljenje
Ni u ludilu da vam nije palo na pamet kuditi njena jela, naprotiv na vama je da pojedete najmanje dvije porcije, tražite jednu za kuću i nakon doze hvaljenja diskretno je zamolite za recept.

5. Tražimo gospođu za pomoć u kući, nemam vremena za čišćenje i peglanje
Zar je to moguće, da neka nepoznata osoba pegla košulje njenog sina, da posprema vaš krevet i pere vaš veš? Takve stvari trebaju da ostanu unutar četiri zida jer u svoje vrijeme ona je radila sve to i odgajala vašeg muža, njegovu sestru i njegova dva brata. Stoga ako i imate kućnu pomoćnicu ponudite joj ugovor o zavjetu ćutnje.

Izvor: prva.rs

Comments are closed.