MUP: Javni red i mir narušen u devet slučajeva, četiri lica zadobila lake tjelesne povrede

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je devet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave III u Zavidovićima (4), Policijske uprave IV u Tešnju (3).

Zenica

Dana 17.04.2016. godine, u ulici Marijanovića put, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo K.A., iz koje je tom prilikom otuđen televizor i neutvrđena količina srebrenog nakita. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Maglaj

Dana 16.04.2016. godine, u ulici Aleja ljiljana, od strane više lica izvršen je fizički napad na B.D. iz Maglaja, koji je tom prilikom zadobio lake tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Dana 17.04.2016. godine, u 01,55 sati, zbog učestvovanja u izvršenju navedenog krivičnog djela, policijski službenici Policijske stanice Maglaj lišili su slobode i zadržali u službenim prostorijama lice P.A. iz Maglaja.

Dana 17.04.2016. godine, Policijskoj stanici Maglaj obratio se D.Š. iz Maglaja i prijavio da je nad istim, od strane lica B.I., izvršeno krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, upućivanjem prijetnji vatrenim oružjem-pištoljem. Policijski službenici su od lica B.I. privremeno oduzeli pištolj marke “Zastava”, kalibra 9 mm, sa osam komada metaka istog kalibra, te oružni list za navedeni pištolj. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Doboj Jug

Dana 17.04.2016. godine, u 01,50 sati, u ulici 21. august, od strane policijskih službenika Policijske stanice Doboj Jug zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke „BMW“, registarskih oznaka M10-O-248, kojim je upravljao S.A. iz Doboja. Tom prilikom, prilikom pregleda saputnika B.E. pronađenaje najlonska vrećica u kojoj se nalazila suha zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedeno lice je lišeno i zadržano u službenim prostorijama, gdje j nad istim zavedena kriminalistička obrada, te je izvršen uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Doboj Jug.

Usora

Dana 17.04.2016. godine, u mjestu Bejići, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari, bušenjem sve četiri gume na putničkom motornom vozilu marke „Audi“, registarskih oznaka A86-J-041, vlasništvo M.M. iz Usore. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Zenica

Dana 16.04.2016. godine, u 23,00 sati, u ulici Aleja šehida, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “VW Golf”, registarskih oznaka M84-K-086, kojim je upravljao B.N. iz Zenice, i putničko motorno vozilo marke “Opel”, registarskih oznaka J18-M-104, kojim je upravljao H.A. iz Žepča. Tom prilikom, H.A. je zadobio teške tjelesne povrede, dok je B.N. zadobio lake tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Maglaj

Dana 17.04.2016. godine, u mjestu Kosova, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “VW Golf”, registarskih oznaka O74-J-943, kojim je upravljao D.E. iz Tešnja, i moped marke “Explorer”, registarskih oznaka 434 RJE, kojim je upravljao S.N. iz Maglaja. Tom prilikom, navedeni S.N. je zadobio teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Tešanj

Dana 17.04.2016. godine, u 00,30 sati, na putu M-4 u mjestu Rosulje, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke “VW Golf II”, registarskih oznaka A64-T-019, u kojem su nalazili O.E. i K.E., oba iz Tešnja. Tom prilikom, O.E., rođen 1985. godine, je smrtno stradao, dok je K.E. zadobio teške tjelesne povrede opasne po život. Na licu mjesta je od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj izvršen uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Dana 17.04.2016. godine, u 01,15 sati, na putu M-4 u mjestu Jelah, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza motocikla marke “Daelim”, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao K.E. iz Doboja, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane policijskih službenika Policijske stanice Tešanj.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još sedam saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima. (MUP ZDK)

Možda vam se svidi

<b>NAPOMENA:</b>Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar