36 godina rada i prosperiteta Tvornice cementa Kakanj

Svečano obilježen Dan Tvornice cementa Kakanj koja slavi 36 godina uspješnog rada i poslovanja. Poseban prijem organizovan je za penzionere i članove porodica preminulih i poginulih radnika.

„Ispunjen sam ponosom što stojim ovdje pred vama koji ste udarili jake temelje našoj kompaniji i što mogu da vam kažem da je naše poslovanje i dalje pozitivno, da još uvijek investiramo u napredak, i da čvrstim koracima koračamo u ovim nesigurnim vremenima.,“ rekao je Izudin Neimarlija, izvršni direktor za proizvodnju i tehnička pitanja, u svom obraćanju penzionerima. „Trideset šest godina je prošlo od dana kada su prvi grami kakanjskog sivog zlata ugledali svjetlo u našoj tvornici. Mnogo truda, ulaganja i odricanja uložili ste u izgradnju ove kompanije i njen opstanak u najtežim vremenima. Na temeljima koje ste vi postavili izrastao je kolektiv koji danas važi za jednu od najboljih kompanija u državi.“

I ove godine Tvornica cementa Kakanj obezbijedila je novčane nagrade, prigodne poklone i svečani ručak za sve zaposlenike, penzionere i porodice poginulih i preminulih radnika. Pored toga, radnicima koji slave 25 godina rada u Tvornici cementa Kakanj uručene su zahvalnice i tradicionalni poklon, ručni sat.

Direktor Neimarlija sa radnikom koji slavi 25godina rada
Direktor Neimarlija sa radnikom koji slavi 25godina rada

Donirala Općini Kakanj 55.000 KM za izgradnju dječijeg igrališta i sportskog poligona

Proslava Dana Tvornice obogaćena je odlukom menadžmenta ove kakanjske kompanije da Općini Kakanj donira 55.000,00 KM za izgradnju sportskog poligona i igrališta za djecu.
„Uvijek smo bili i ostali jedan od glavnih oslonaca razvoja općine Kakanj. Naročito nam je značajno da se na području naše lokalne zajednice što više ulaže u djecu i mlade. Pored ulaganja u informatičku pismenost koju provodimo donacijom računara i opremanje informatičkih kabineta u školama na području općine Kakanj, ovaj put ćemo pomoći našim sugrađanima da izgrade mjesto gdje će djeca i mladi imati mogućnost da slobodno vrijeme provedu u sportskim i zabavnim aktivnostima najprikladnijim za njihov razvoj.,“ kazao je Neimarlija.“

P1070222
„Gradeći tradiciju uspješne proizvodnje, Tvornica cementa Kakanj paralelno gradi i tradiciju korektnog odnosa prema prirodi, društveno odgovornog odnosa prema zajednici, humanog odnosa prema čovjeku u nevolji, te posebnog senzibiliteta prema djeci i mladima. Tvornici cementa upućujemo izraze našeg poštovanja i zadovoljstva zbog činjenice da je dio naših zajedničkih zavičajnih vrijednosti, te zahvaljujemo za još jednu vrijednu donaciju koja nam je posebno važna jer će omogućiti da mališani i mladi dobiju sportski poligon i igralište u gradskoj jezgri Kaknja”, izjavio je Nermin Mandra, načelnik Općine Kakanj.

Možda vam se svidi

Comments are closed.