(3) Retro: "Kakanjski dani 2013" – Kulinarstvo, običaji, tradicija, sport i muzika (FOTO)

Program najmlađih Kakanjaca otvorio četvrti dan manifestacije „Kakanjski dani“

Posljednji dan manifestacije ,,Kakanjski dani” počeo je na najveseliji mogući način. Pod vodstvom odgajateljica, djeca iz JU Mladost Kakanj svojim programom uveseljavali su brojne posjetioce. Uz prezentaciju svojih svakodnevnih aktivnosti, izložbu slika slikanih na licu mjesta i ocrtavanje poligona ispred Pošte, prisutni su mogli uživati i u dječijim plesnim izvedbama.
Načelnik Nermin Mandra ni sa ovog događaja nije izostao, te je osim svojim prisustvom djecu obradovao i slatkišima.
Za transport rekvizita i materijala pobrinulo se Vatrogasna jedinica Kakanj čiji su pripadnici, po završetku priredbe, priredili vježbu za male kakanjske vatrogasce.

Likovna kolonija i danas nastavljena

Likovna kolonija koja je počela jučer, nastavila se i danas. Mnoga umjetnička djela nastala su na ,, Kakanjskim danima” , a prilog od prodaje istih, podsjećamo, ide u humanitarne svrhe.

[doptg id=39]

Djecu očarao mađioničar

U 17 sati, po drugi put danas, najmlađi su uživali u svom programu. Nakon uspješnog druženja sa likovima iz dječijih crtića, ekipa ,,Tropik” d.o.o. iz Zenice se i ovaj put potrudila, te su organizatorica Maja Radmanović i ,,mađioničar” Emir Buza sve prisutne nasmijali do suza. U kreativnoj, duhovitoj i interaktivnoj zabavi uživao je veliki broj djece, ali i starijih generacija.

Rukometni turnir

Još jedan u nizu sportskih događaja koji smo imali priliku vidjeti u okviru ,,Kakanjskih dana’ je i rukometni turnir. Turnir je održan na glavnoj saobraćajnici, u ulici Alije Izetbegovića. Mnogi Kakanjci su pokazali zanimanje za ovaj događaj, te su bodrili svih 6 prijavljenih ekipa.
Pobjedu na ovom turniru odnijeli su momci iz RK Kakanj, dok je RK Čelik osvojio drugo mjesto. Ekipa iz RK Kakanj 2 završila je na trećem mjestu.
Svim učesnicima dodijeljene su zahvalnice, a najbolji su se okitili i diplomama.
Odigrana je i revijalna utakmica mladih, 2002 godište i mlađi.

Revija borilačkih sportova na Centralnoj pozornici i ispred Gradske pošte

Večeras su u 19.00 h pred stotinjak posjetilaca na centralnoj pozornici u Kaknju članovi kluba Taekwondo centar Kakanj i članovi kluba Judo su pokazali borilačke vještine. Treneri kluba Taekwondo centar Kakanj Dejan Krličević i Semir Imamović su sa trideset najmlađih članova kluba pokazali svo bogatstvo ovoga sporta. Tijekom cijelog programa u kojem su naši najmlađi sugrađani izvodili tačke odbrane i napada pratili su ih Beat Boysi Denis Deskaj , Almin Panjić i jedanaestogodišnji Mirza. Stariji članovi kluba Judo Kakanj pokazali su osnovne poteze odbrane i napada i svakako dobili gromoglasni aplauz. Glavni trener kluba Taekwondo centar Kakanj Denis Knežević je rekao kako je prezadovoljan večerašnjom izvedbom svojih članova kluba.

Paralelno sa revijom borilačkih vještina na Centralnoj pozornici, članovi taekwondo kluba „Nur“ pod vodstvom majstora Halima Fejzića su oduševili desetine prisutnih kod Gradske pošte. Izmjenjivale su se borbene tačke i demonstrirale borilačke vještine spretnih polaznika ovog kluba. Publiku svakako nisu ostavili ravnodušnom.

Manifestacija „Kakanjski dani“ završena koncertom grupe „Mostar sevdah reunion“

Večeras u 21.00 h su manifestaciju „Kakanjski dan „ zatvorili članovi orkestra „Mostar sevdah reunion .“ Pred sami početak koncerta, publici se obratio PR općine Kakanj, Evelin Memić koji se zahvalio svim sudionicima ove manifestacije kao i samoj publici koja je kroz četiri dana uživala i dala svojevrstan doprinos ovoj manifestaciji.
Nakon što su uvodnim instrumentalom u trajanju od pet minuta uveli publiku u ono što će se dešavati ove večeri, članovi i volonteri UG“Civilizacija“ su izašli na scenu te poimenično prozivali sve one koji su zaslužni, kako bi se predstavili mnogobrojnoj kakanjskoj publici, za organizovanje pojedinih programa u sklopu ove četverodnevne manifestacije. Poznati bosanskohercegovački bend je večeras zadivio sve prisutne koji su ih nakon svake izvedbe častili aplauzima što dokazuje koliko profesionalno orkestar radi svoj posao. Sjetit ćemo se da je originalna postavka ovog orkestra prije nekoliko godina imala svoj premijerni nastup pred kakanjskom publikom u Sportskoj dvorani Kakanj, kada je održan veličanstven koncert pred preko 3.000 posjetilaca, i za koji se nastuo tražila karta više. Ovo dovoljno govori o popularnosti muzike koju ovaj orkestar interpretira.

Četiri dana Kakanj je cvjetao u punom sjaju kulture i sporta. Općina Kakanj je nosioc kompletnog projekta u saradnji sa JU za kulturu i obrazovanje Kakanj, JU Gradska biblioteka, KUD Dikan, Policija Kakanj, JU Mladost, JU Dom zdravlja sa poliklinikom i UG „Civilizacija“ Kakanj

kakanj-x/ Melisa Mioč, Mahir Omerović, Ilma Neimarlija, Fatima Gadžun, Kenan Fejzović i Emerin Ahmetašević

Možda vam se svidi

Comments are closed.