299 kandidata SDP-a u ZDK: Mijoč Eldin ponovo nosilac liste za Općinsko vijeće Kakanj

Na jučer održanoj 8. sjednici Predsjedništva KO SDP BiH ZDK potvrđeno je da SDP BiH u ZDK na lokalne izbore 2016.godine za općinska/gradsko vijeće izlazi u svim općinama ZDK, te u 5 općina sa kandidatom za načelnika. Predsjedništvo je podržalo liste na kojim je predloženo ukupno 299 kandidata za općinske vijećnike, od toga 128 žena ili 43 % i 121 kandidat ili 40,5 % iz reda mladih. Od 12 nosilaca lista 2 su žene i 7 kandidata iz reda mladih, što je pozitivan napredak u odnosu na prethodne izbore.

SDP-ovi kandidati za načelničke pozicije u općinama ZDK su: Senaid Begić, Doboj jug, Mahmutagić Mirsad, Maglaj, Begović Adnan, Zenica, Delić Rifat, Zavidovići i Dlakić Ermin, Visoko, dok će liste za općinska vijeća predvoditi sljedeći kandidatkinje/kandidati: Jekalović Amina nositeljica liste za OV Breza, Todorović Dragica nositeljica liste za OV Usora, Begić Adin, nosilac liste za OV Doboj jug, Mijoč Eldin , nosilac liste za OV Kakanj, Ščepanović Dejan, nosilac liste za OV Visoko, Kaser Vedran, nosilac liste za OV Tešanj, Romić Branko, nosilac liste za OV Vareš, Memić Damir, nosilac liste za OV Zavidovići, Simić Mladen, nosilac liste za GV Zenica, Hodžić Mirad, nosilac liste za OV Olovo, Lokmić Nedžad nosilac liste za OV Maglaj i Mehinagić Kemal, nosilac liste za OV Žepče.

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar