28 medalja za TKD “NUR” na međunarodnom takmičenju u Zenici

U nedjelju, 22.10. 2017.godine u zeničkoj areni održan je međunarodni taekwondo turnir za sve uzraste, vrtičance,mlađe kadete, kadete, juniore i seniore. Na turniru je nastupilo 25 klubova i Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Njemačke i Srbije. Kakanjski Taekwondo klub “NUR” nastupio je na ovom turniru sa svojih 31 takmičarom, od kojih je 28 osvojilo medalje. Od toga 7 zlatnih medalja, 6 srebrenih i 15 bronzanih medalja. Zlatnim medaljama su se okitili:
Adnan Haračić
Amir Abaz
Ismir Kovač
Jusuf Fejzić
Amina Velispahić
Emra Helja
Mejrem Fejzić

Srebrene medalje su osvojili:
Adin Velispahić
Enes Hadžić
Adna Berbić
Nađa Penjić
Rejjan Mehinović
Zerin Tosuni
Dok su se bronzanim medaljama okitili: Adnan Mašić, Ahmed Haračić, Ahmed Pušćul, Anes Kovač, Bakir Neimarlija, Bilal Musić, Davud Sarač, Hamza Musić, Harun Vehab, Irfan Arnautović, Muhamed Ademi, Rijad Sačić, Fatima Ademi, Sara Velispahić, Zejneb Ademi.
Na kraj turnira proglašene su 3 najbolje ekipe, taekwondo klub NUR zauzeo je 2 mjesto, osvojivši pehar za ukupan rezultat turnira. Ekipu su predvodili treneri Haris Mušija, Halim Fejzić,Sedina Berbić. Dok su dva sudca Adnan Kozlo i Sumeja Fejzić sudili na ovom turniru. Nakon ovog sjajno postignutog rezultata u Zenici, naš klub očekuju takmičenja u Italiji, Njemačkoj te balkansko prvenstvo u Turskoj.

Možda vam se svidi

Leave A Reply