23.februara u Kaknju “Sjajni momci”

Regionalno popularni trio kojeg čine Mustafa Nadarević, Senad Bašić i Moamer Kasumović sa malih ekrana preselio je na pozorišne daske. Ovu sjajnu glumačku postavu  možemo gledati u predstavi „Sjajni momci“. Predstavu „Sjajni momci“, sa mega popularnim glumačkim zvijezdama, možete vidjeti i u našem gradu, u Domu kulture Kakanj 23. februara 2017. godine, sa početkom u 19:30 sati.

Predstava „Sjajni momci“ je rađena po tekstu Neila Simona, u originalu „Sunshine Boys“, a govori o dva penzionisana komičara, Haryju i Alyju.

Sinopsis:

Dva penzionisana komičara, Hary i Aly , pozvani su od Harijevog sestrića Zlatana da učestvuju u TV emisiji posvećenoj komediji od antike do danas da odigraju svoj skeč „Kod doktora“ kojeg su igrali zajedno decenijama . Problem je što su Hary i Aly prekinuli sve odnose prije dvanaest godina. Na nagovor Zlatana dva slavna glumca pokušavaju obnoviti čuveni skeč i uz mnogobrojne nesuglasice i razmirice njihov ponovni javni nastup se pretvori u komični fijasko furiozo.

Cijena ulaznice: 12 KM

Broj ulaznica je ograničen, a iste se mogu kupiti na biletarnici JU KSC Kakanj!

Igraju / Uloge:
Mustafa Nadarević- HARY
Senad Bašić – ALY
Moamer Kasumović ili Emir Kapetanović Zumbul – ZLATAN
Režija: Mustafa Nadarević
Producent: Senad Bašić
Scenografija i kostimografija: Samina Zajko i Senad Bašić
Produkcija : BAŠ PRODUKCIJA SARAJEVO/ BASH PRODUCTION SARAJEVO
God. Produkcije: 2016
Premijera: 28. 06. 2016. Mostar

Realizaciju predstave podržalo Ministrastvo kulture i sporta Kantona Sarajevo

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar