20. marta je proljetna ravnodnevnica: Kako da se priremite za životne promjene koje vas očekuju?

20. marta nas očekuje proljetna ravnodnevnica, vrijeme u godini stvoreno za preporod i buđenje.

Ako se osjećate umorno i neraspoloženo, pročitajte kako da se pripremite za proljetnu ravnodnevicu.

Ako ste puni snage i energije, onda jednostavno proslavite dolazak proljeća s prirodom!

Proljetna ravnodnevnica zauzima važno mjesto među ključnim astronomskim tačkama u toku godine.

Proljetna ravnodnevnica je energetski moćno vrijeme za pojednostavljenje vašeg života i obnove.

Šta treba da uradite?

 • Pojednostavite svoj prostor i našu okolinu, oslobodite se stvari koje ne koristite.
 • Probajte nešto novo što nikada niste uradili, pomjerajte granica svoje udobnosti. Tokom narednih nekoliko mjeseci, redovno kršite svoju rutinu kako biste održali svoju otvorenost i spremnost da uočite i prepoznate prilike kada se ukažu.
 • Počnite da učite nešto novo kako biste se ponovo povezali sa prirodom.
 • Oprostite sebi i svima ostalima, oprostite ljudima i iskustvima koja su nam emocionalno naudila.
 • Stvorite ravnotežu između sopstvenog ženskog (kreativne, brižne, razigrane strane) i muškog aspekta (strastvena, akciona strana).
 • Započnite novi projekat ili se posvetite kreativnom radu koji će vam pružiti zadovoljstvo.
 • Ako vam se neka od ovih sugestija čini prikladnim i raduje vas, znajte da je to znak da je vrijeme da je primijenite u svom životu kako biste stvorili prostor za nova iskustva koja odgovaraju vašim željama.

Kako da se pripremite za prolećnu ravnodnevnicu?

Energije ovog prirodnog fenomena počinju da se osjećaju nekoliko dana prije toga i zadržavaju svoj uticaj 2-3 dana poslije ravnodnevnice. Zato se tokom ovog periode preporučuju neki rituali.

 • Pozdravite izlazak i zalazak Sunca

Ravnodnevnica je važan astrološki događaj. Izlazak i zalazak Sunca su ključne energetske tačke.

20. marta na izlazak sunca izađite napolje i okrenite se ka istoku, sačekajte nekoliko minuta, pozdravite početak novog dana i novi period vašeg života.

Tokom zalaska Sunca okrenite se ka zapadu, pogledajte kako sunce zalazi iza horizonta. Zajedno sa njegovim odlaskom pustite sve ono iz života što ste odavno trebali.

 • Uspostavite balans energije

Za vrijeme ravnodnevnice dan je jednak noći. Priroda je prirodno usklađena. Ovo je najbolje vrijeme za uravnoteženje polarnih energija: muške i ženske, više i niže.

 • Prihvatite svoje svjetle i tamne strane

Ne uznemiravajte se ako na dan ravnodnevnice ne ispoljite najbolji dio sebe! U prirodi, ako je sunce previše, sve umire. Ako je noć preduga, nema vremena za rast.

Vaš zadatak na ovaj dan je da prihvatite sve dijelove sebe: svjetle i tamne, svjesne i nesvjesne. Prihvatanje sebe u potpunosti učiniće vas da se osjećate cijelim.

 • Postavite temelje za novu realnost

Pregledajte svoje planove za 2019. godinu Možda ćete, sa dolaskom nove energije, željeti nešto da odložite ili, obratno, oblučiti da nešto ne želite da ostavite za kasnije. Duboko udahnite, usredsredite se na srce i recite: Ja sam otvoren za nove mogućnosti. Prihvatam svi ljubav i hvala vam!

 •  Zasadite nove biljke

U doslovnom smislu. Pripremite saksije za cvjeće, sijeme (koje brzo proklija) i kamenčiće na kojima napišite svoje namjere. Razmislite o tome kakve nove snove, planove, vjerovanja želite da ‘porastu’ ove godine, zapišite i zasadite sa biljkama, piše “Stil“.

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar