10 mjesta u koja će se najviše putovati 2020. godine

Na prvom mjestu ljestvice našao se američki grad Milwaukee u američkoj saveznoj državi Wisconsin. Taj historijski dragulj na obalama jezera Michigan u prošlosti je često bio zapostavljen, no ljudi sve više otkrivaju njegove prirodne i kulturne posebnosti, kao i 168 kilometara biciklističkih staza kojima se iznimno ponosi.

Interes za ovaj grad porastao je čak 729 posto na Airbnbu u odnosu na prošlu godinu, a neki vjeruju da je veliki razlog za to i Nacionalna konvencija Demokratske stranke koja će se 2020 održati upravo u Milwaukeeu, piše “Punkufer“.

Na ljestvici 10 najpopularnijih našla su se čak tri evropska mjesta – španjolski Bilbao zasjeo je na visoko drugo mjesto popularnosti s obzirom da se interes za njim povećao za čak 402 posto, Rumunjska se našla na petom mjestu (298 posto povećanje interesa za destinaciju), a Luksemburg na osmom mjestu ljestvice.

U top 10 nalazi se i tajlandski grad Buri Ram, australski gradić Sunbury u Victoriji, kineski Xi’an i američki grad Eugene u Oregonu, a ljestvicu zatvara Guadalajara u Meksiku i mala otočna državica Vanuatu u Tihom oceanu.


10 najpopularnijih mjesta za putovanja u 2020. prema Airbnbu:

  1. Milwaukee, SAD
  2. Bilbao, Španjolska
  3. Buri Ram, Tajland
  4. Sunbury, Australija
  5. Rumunjska
  6. Xi’an, Kina
  7. Eugene, SAD
  8. Luksemburg
  9. Guadalajara, Meksiko
  10. Vanuatu

Leave A Reply